2008

Coopers Best Extra Stout

Beskrivelse

Coopers Best Extra Stout

Coopers Best Extra Stout er en overgæret stout som brygges på australsk byg der maltes og ristes på bryggeriets eget malteri og humles med den australske humlesort Pride of Ringwood. Efter brygningen lagres øllet i 6 uger inden det filtreres og blandes med lidt ufiltreret urt og sukker for at starte flaskegæringen.

Coopers Best Extra Stout har en sort og sløret farve, udvikler en god beige skumkrone og har en god kylsyreudvikling. Øllet er tørt og har en diskret sødme der blander sig med kaffe og mokka aromaerne fra den hårdt ristede malt. Et let syrligt indslag kan konstateres. Den høje alc. blander sig i det komplekse smagsbillede. Eftersmagen er tør og lang, med en diskret sødme der blander sig med kaffearomaerne.

Coopers Best Exstra Stout er en stout i den høje ende af skalaen. Den er kompleks men er samtidig relativ let drikkelig. Den har lethed og ingen kanter men er samtidig fyldig og kompleks. Et godt valg hvis man er træt af de nyere udgaver af kategorien der ofte er meget kantede og ekstremt fyldige med en smag der ofte går i mange forskellige retninger på samme tid.

Bryggeri

Coopers Brewery
461 South Road
Regency Park
South Australia 501

Email
Website

Importør/Forhandler

TheoBrands (Grossist)

Oprindelse

Australien 

Øltype

Extra Stout

Alkohol

6,3 % vol

Plato

Ukendt

Gæring

Overgæret

Humlesorter

Pride of Ringwood

Malttyper

Ukendt